-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Strefa marek
-
ADAMA
-
AGRECOL
-
AGRIGENT
-
AGRIGES
-
AGRII
-
AGRONOMICA
-
ALBAUGH
-
ASX
-
AWTOOLS
-
BAHCO
-
BARCLAY
-
BASF
-
BAYER
-
BELLOTA
-
BENEK
-
BIOLIDER
-
BIOPON
-
BLATTIN
-
BROS
-
BROWIN
-
CERTIS BELCHIM
-
CORTEVA
-
CROPTHETICS
-
EKODARPOL
-
ENVU
-
EXPEL
-
FINE
-
FISKARS
-
FMC
-
FOCUS
-
FORM-PLASTIC
-
FREGATA
-
GEKO
-
GLOBACHEM
-
GLOTOX
-
HAPPS
-
HECTOR
-
HÖVELER
-
HQS
-
HRS Feed
-
INNVIGO
-
INTERMAG
-
INTERS
-
ISAGRO
-
KAMPOL
-
KELTIN
-
KOJPASZ
-
KWAZAR
-
LAHTI PRO
-
LAMELA
-
LEMIGO
-
MARINA
-
MARTEX
-
MEGAN
-
MILAN
-
MODECO
-
NESTOR
-
NOBLEZA
-
NUFARM
-
PESTILA
-
PET NOVA
-
PIOMAR
-
PLANTICO
-
PROFIX
-
PROLINE
-
PROSPERPLAST
-
PROTECT GARDEN
-
QEMETICA
-
ROTAM AGROCHEMICAL EUROPE
-
SHARDA
-
SILVER
-
STALCO
-
SUMI AGRO
-
SYMBIOZ
-
SYNGENTA
-
SYNTHOS AGRO
-
TEGER
-
TRIXIE
-
TROPI
-
TROPICAL
-
TROUW NUTRITION
-
TVARDY
-
UPL
-
VORSTAHL
-
YARA
-
YATO
-
ZIEMOVIT
-
-
Blog

Klarowin 2 – Środek Klarujący do Win Czerwonych i Soków | 7 g | Na 30–50 L
Klarowin 2 – Środek Klarujący do Win Czerwonych i Soków | 7 g | Na 30–50 L
Skuteczny środek klarujący na bazie żelatyny kwasowej, przeznaczony do usuwania zmętnień garbnikowych i barwnikowych z win czerwonych, różowych oraz soków. Idealny do klarowania dużych objętości – nawet do 50 litrów!
Przeznaczenie:
-
Do win czerwonych i różowych
-
Do soków owocowych i moszczów
-
Stosować po zakończeniu fermentacji
Korzyści:
? Skuteczne usuwanie zmętnień barwnikowych i garbnikowych
– Dzięki dodatnio naładowanej żelatynie kwasowej Klarowin 2 skutecznie przyciąga i wiąże cząsteczki odpowiedzialne za mętność, zwłaszcza w napojach o ciemnej barwie.
? Duża wydajność – nawet do 50 L
– Jedno opakowanie wystarcza na wyklarowanie od 30 do 50 litrów płynu, w zależności od stopnia zmętnienia i zastosowanej dawki.
? Naturalny efekt klarowania po 7 dniach
– Widoczne działanie w ciągu tygodnia: cząstki tworzą osad opadający na dno naczynia.
? Łatwość użycia
– Prosty sposób przygotowania i aplikacji – wystarczy woda, czas i dokładne wymieszanie.
Jak używać:
-
Odpowiednią porcję środka (zgodnie z instrukcją) wsyp do 100 ml chłodnej wody.
-
Dokładnie wymieszaj i pozostaw na 24 godziny, mieszając od czasu do czasu.
-
Następnie wlej zawiesinę do klarowanego wina lub soku i wymieszaj.
-
Pozostaw do wyklarowania – efekt widoczny po ok. 7 dniach w postaci osadu na dnie.
Uwaga:
-
Klarowin 2 należy stosować po zakończeniu fermentacji.
-
Nie przekraczaj zalecanej dawki – zbyt duża ilość środka może prowadzić do wtórnych zmętnień lub zmiany barwy trunku.
Skład:
-
Żelatyna kwasowa
Masa netto: 7 g
Postaw na Klarowin 2 – naturalne, skuteczne i wydajne klarowanie ciemnych win oraz soków! ??
Brak recenzji użytkowników.