-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Strefa marek
-
ADAMA
-
AGRECOL
-
AGRIGENT
-
AGRIGES
-
AGRII
-
AGRONOMICA
-
ALBAUGH
-
ASX
-
AWTOOLS
-
BAHCO
-
BARCLAY
-
BASF
-
BAYER
-
BELLOTA
-
BENEK
-
BIOLIDER
-
BIOPON
-
BLATTIN
-
BROS
-
BROWIN
-
CERTIS BELCHIM
-
CORTEVA
-
CROPTHETICS
-
EKODARPOL
-
ENVU
-
EXPEL
-
FINE
-
FISKARS
-
FMC
-
FOCUS
-
FORM-PLASTIC
-
FREGATA
-
GEKO
-
GLOBACHEM
-
GLOTOX
-
HAPPS
-
HECTOR
-
HÖVELER
-
HQS
-
HRS Feed
-
INNVIGO
-
INTERMAG
-
INTERS
-
ISAGRO
-
KAMPOL
-
KELTIN
-
KOJPASZ
-
KWAZAR
-
LAHTI PRO
-
LAMELA
-
LEMIGO
-
MARINA
-
MARTEX
-
MEGAN
-
MILAN
-
MODECO
-
NESTOR
-
NOBLEZA
-
NUFARM
-
PESTILA
-
PET NOVA
-
PIOMAR
-
PLANTICO
-
PROFIX
-
PROLINE
-
PROSPERPLAST
-
PROTECT GARDEN
-
QEMETICA
-
ROTAM AGROCHEMICAL EUROPE
-
SHARDA
-
SILVER
-
STALCO
-
SUMI AGRO
-
SYMBIOZ
-
SYNGENTA
-
SYNTHOS AGRO
-
TEGER
-
TRIXIE
-
TROPI
-
TROPICAL
-
TROUW NUTRITION
-
TVARDY
-
UPL
-
VORSTAHL
-
YARA
-
YATO
-
ZIEMOVIT
-
-
Blog

Klarowin White Plus – Środek Klarujący do Win i Soków 8 g | Na 10 L
Klarowin White Plus – Środek Klarujący do Win i Soków 8 g | Na 10 L
Naturalny i skuteczny środek klarujący oparty na bentonicie, przeznaczony do klarowania białych i różowych win oraz soków. Ułatwia uzyskanie idealnej przejrzystości już w 7 dni – bez wpływu na smak czy barwę napoju.
Przeznaczenie:
-
Do klarowania białych i różowych win
-
Do klarowania domowych soków owocowych
-
Dla winiarzy domowych i pasjonatów naturalnych trunków
-
Do stosowania po zakończonej fermentacji
Korzyści:
Wydajność 8 g na 10 L płynu – jedno opakowanie Klarowinu White Plus wystarcza na aż 10 litrów wina lub soku.
Naturalny skład – bentonit (E558) – bezpieczny dla napojów, nie wpływa na smak ani barwę, przyspiesza opad cząstek zmętniających.
Skuteczne klarowanie w 7 dni – zauważalna poprawa przejrzystości w krótkim czasie – idealne rozwiązanie, gdy zależy Ci na szybkim efekcie.
Na jaką ilość płynu:
Jedno opakowanie 8 g przeznaczone jest do klarowania 10 litrów wina lub soku.
Sposób użycia:
-
Odmierz odpowiednią ilość środka klarującego (całe opakowanie na 10 L).
-
Rozpuść proszek w 100 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
-
Pozostaw na 24 godziny, co jakiś czas mieszając.
-
Po 24 h dodaj zawiesinę do klarowanego płynu i dobrze wymieszaj.
-
Odstaw na co najmniej 7 dni w chłodnym miejscu.
-
Po zakończonym klarowaniu zlej klarowny płyn znad osadu.
Uwaga:
Stosować dopiero po zakończeniu fermentacji! Klarowaniu sprzyja niska temperatura. Nieprawidłowe użycie (zbyt wczesne dodanie) może uniemożliwić skuteczne działanie środka.
Skład:
Bentonit (E558)
Pojemność: 8 g
Wystarcza na: 10 L wina lub soku
Rodzaj środka: Naturalny, mineralny (nie wpływa na smak i barwę)
Brak recenzji użytkowników.