Pirosiarczyn potasu 10g BROWIN

3,20 zł
Brutto
dostępny

Pirosiarczyn Potasu 10 g - idealny do stabilizacji win, soków i moszczów owocowych oraz płukania sprzętu winiarskiego i piwowarskiego

Szukasz niezawodnego środka do stabilizacji win, soków i moszczów owocowych? Potrzebujesz skutecznego sposobu na płukanie sprzętu winiarskiego lub piwowarskiego? Opakowanie pirosiarczynu potasu to idealne rozwiązanie!

Zalety Produktu:

  • Do płukania sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: Zapewnia idealną czystość sprzętów wykorzystywanych podczas fermentacji.
  • Do stabilizacji soków i moszczów owocowych: Zapobiega rozwojowi bakterii, pleśni i dzikich drożdży.
  • Do stabilizacji win: Zabezpiecza przed utlenieniem, stabilizuje barwę i klarowność win.
  • Do zatrzymania fermentacji: Niszczy komórki drożdży, może być stosowany jako stoper fermentacji.
  • Bezpieczny dla zdrowia: Pirosiarczyn potasu jest powszechnie stosowany w przemyśle spożywczym, winiarskim i piwowarskim. Przy stosowaniu zgodnie z instrukcją jest w pełni bezpieczny.

Opis Produktu:

Pirosiarczyn potasu to niezbędny środek w przemyśle winiarskim i piwowarskim. Skutecznie zapobiega rozwojowi niekorzystnej mikroflory w moszczach poddawanych fermentacji. Chroni nastawy winiarskie przed zakażeniem i eliminuje obecność tzw. drożdży dzikich.

Stosowany do gotowych win, zatrzymuje fermentację, stabilizuje barwę oraz klarowność. Pirosiarczyn potasu to również doskonały środek odkażający, idealny do płukania sprzętu winiarskiego, piwowarskiego czy gorzelniczego. Opakowanie 10 g wystarczy do stabilizacji 100 L moszczu lub wina, bądź do przygotowania 2 L roztworu do płukania sprzętu.

Sposób Użycia:

W zależności od zastosowania środka:

  1. Do stabilizacji moszczu: 1 g na 10 L moszczu. Rozpuść odpowiednią porcję w 50-100 ml wody, następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj.
  2. Do stabilizacji wina przed zlaniem w butelki: 1 g na 10 L wina. Rozpuść odpowiednią porcję w 50-100 ml wody, następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj.
  3. Do płukania sprzętu: 10 g na 2 L wody. Tak przygotowanym roztworem płucz balony, pojemniki fermentacyjne, butelki, prasy, beczki, wcześniej umyte z użyciem detergentów i wypłukane wodą. Po płukaniu pirosiarczynem potasu nie używaj ponownie wody.

Roztwór pirosiarczynu potasu jest nietrwały, dlatego należy przygotować go tuż przed użyciem. Po przepłukaniu roztwór nie nadaje się do ponownego zastosowania. Ze względu na charakterystyczny, ostry zapach siarkowy zaleca się stosowanie produktu wyłącznie w dobrze wentylowanych pomieszczeniach.

Specyfikacja techniczna:

  • Masa: 10 g
  • Symbol produktu: 401810
  • Kod EAN: 5904816014242



C-O0059

Opis

Producent:1
BROWIN
Waga:
10 g

Brak recenzji użytkowników.

Podobne produkty

3 innych produktów w tej samej kategorii