Jabłoń, grusza, pigwa pospolita, nieszpułka zwyczajna, świdośliwa | Parch | 1,0 l/ha | 200 - 1500 l/ha | 4 | co najmniej 7 dni | Od fazy pękania pąka do fazy, gdy owoc osiąga 70% typowej wielkości (BBCH 53-77) | 7 dni |
Winorośl | Szara pleśń | 2,0 l/ha | 1600 l/ha | 1 | - | Od początku fazy kwitnienia do pełni dojrzewania jagód (BBCH 61-85) | 28 dni |
Truskawka - uprawa w gruncie | Szara pleśń | 2,0 l/ha | 200 - 2000 l/ha | 3 | 7 - 14 dni | Od początku fazy rozwoju kwiatostanu, gdy na dnie rozety ukazują się pierwsze zamknięte pąki kwiatowe do końca dojrzewania owoców (BBCH 55-89) | 3 dni |
Truskawka - uprawa w osłonach i szklarniach | Szara pleśń | 2,0 l/ha | 200 - 2000 l/ha | 2 | 7 - 14 dni | Od początku fazy rozwoju kwiatostanu, gdy na dnie rozety ukazują się pierwsze zamknięte pąki kwiatowe do końca dojrzewania owoców (BBCH 55-89) | 3 dni |
Malina, jeżyna | Szara pleśń | 2,0 l/ha | 200 - 2000 l/ha | 2 | co najmniej 7 dni | Od początku fazy kwitnienia do pełni dojrzewania owoców (BBCH 60-85) | 3 dni |
Porzeczka biała / czarna / czerwona, borówka wysoka, agrest | Szara pleśń | 2,0 l/ha | 1000 - 2000 l/ha | 2 | co najmniej 10 dni | Od początku fazy kwitnienia do momentu, kiedy wszystkie owoce są widoczne na gronie (BBCH 60-79) | 3 dni |
Marchew | Alternarioza naci marchwi | 2,0 l/ha | 200 - 800 l/ha | 2 | co najmniej 10 dni | Od fazy 10 liści do fazy, gdy korzeń osiąga typową wielkość i kształt (BBCH 20-49) | 21 dni |
Ogórek, cukinia, kabaczek, patison - uprawa w osłonach i szklarniach | Szara pleśń | 2,0 l/ha | 500 - 1500 l/ha | 2 | co najmniej 10 dni | Od początku fazy rozwoju owoców, gdy pierwszy owoc na pędzie głównym osiąga typowy kształt i wielkość zbiorczą do uzyskania pełnej dojrzałości owoców (BBCH 71-89) | 3 dni |
Pomidor, bakłażan, pepino - uprawa w gruncie, osłonach i szklarniach | Szara pleśń | 2,0 l/ha | 500 - 1500 l/ha | 2 | co najmniej 10 dni | Od początku fazy rozwoju kwiatostanu, gdy widoczny jest pierwszy pąk do uzyskania pełnej dojrzałości owoców (BBCH 50-89) | 3 dni |
Papryka - uprawa w szklarniach | Szara pleśń | 2,0 l/ha | 300 - 1300 l/ha | 2 | co najmniej 10 dni | Od początku fazy rozwoju kwiatostanu, gdy widoczny jest pierwszy pąk kwiatowy do uzyskania pełnej dojrzałości owoców (BBCH 50-89) | 3 dni |
Sałata, endywia, rukola, roszponka warzywna, rośliny zielarskie - uprawa w osłonach, szklarniach | Szara pleśń | 2,0 l/ha | 200 - 2000 l/ha | 2 | 10 - 14 dni | Od początku rozwoju pierwszego liścia właściwego do osiągnięcia 70% masy liściowej typowej dla odmiany (BBCH 10-47) | 14 dni |
Rośliny ozdobne cebulowe i bulwiaste - uprawa w gruncie, osłonach, szklarniach | Szara pleśń | 0,5 % | 650 l/ha | 1 | - | Przed sadzeniem roślin (BBCH 00) | Nie dotyczy |
Rośliny ozdobne, szkółkarskie ozdobne, szkółkarskie leśne - uprawa w gruncie, osłonach, szklarniach | Parch | 1,5 l/ha | 300 - 2000 l/ha | 3 | co najmniej 7 dni | (BBCH 56-69) | Nie dotyczy |