Fasola szparagowa | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli | 0,8 - 1,0 kg/ha | 700 l/ha | Przy pierwszych objawach chorób | 2 | 15 dni
|
Groch zwyczajny na świeże nasiona | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza | 0,8 - 1,0 kg/ha | 700 l/ha | Od początku kwitnienia grochu | 2 | 15 dni
|
Pomidor (w uprawie w szklarniowej) | Szara pleśń | 0,1% (100 g w 100 l wody) | 100 l/1000 m2 | Przy pierwszych objawach choroby | 3 | 3 dni
|
Groch siewny cukrowy (na strąki) | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy | 0,8 - 1,0 kg/ha | 700 l/ha | Przy pierwszych objawach chorób | 2 | 15 dni
|
Groch zwyczajny uprawiany na świeże nasiona | Zgorzelowa plamistość grochu, mączniak prawdziwy | 0,8 - 1,0 kg/ha | 700 l/ha | Przy pierwszych objawach chorób | 2 | 15 dni
|
Fasola uprawiana na świeże (zielone) nasiona, bób | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy | 0,8 - 1,0 kg/ha | 700 l/ha | Przy pierwszych objawach chorób | 2 | 28 dni
|
Fasola uprawiana na suche nasiona | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy | 1,0 kg/ha | 400 - 800 l/ha | Przy pierwszych objawach chorób | 2 | 28 dni
|
Marchew | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza | 0,8 kg/ha | 300 - 1000 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 2 | 7 dni
|
Pietruszka korzeniowa, pasternak, burak ćwikłowy, chrzan, brukiew, rzepa, salsefia | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza | 0,8 kg/ha | 300 - 1000 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 3 | 7 dni
|
Seler korzeniowy (uprawa w polu) | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa | 1,0 kg/ha | 400 - 600 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 2 | 14 dni
|
Seler naciowy (uprawa w polu, pod osłonami, w szklarni) | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa | 0,8 kg/ha | 600 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 2 | 14 dni
|
Cebula, szalotka, czosnek (uprawa w polu) | Zgnilizna szyjki cebuli, zgnilizna twardzikowa, szara pleśń | 1,0 kg/ha | 300 - 1000 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 3 | 14 dni
|
Cebula z dymki (uprawa w polu) | Zgnilizna twardzikowa, szara pleśń | 1,0 kg/ha | 300 - 1000 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 3 | 14 dni
|
Szczypiorek (uprawa w polu) | Zgnilizna twardzikowa, szara pleśń | 0,8 kg/ha | 300 - 1000 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 2 | 7 dni
|
Pomidor (uprawa w szklarni) | Zgnilizna twardzikowa | 1,0 kg/ha | 1000 - 1200 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 3 | 3 dni
|
Pomidor uprawiany pod osłonami | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa | 1,0 kg/ha | 1000 - 1200 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 3 | 3 dni
|
Papryka uprawiana pod osłonami, w szklarni | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa | 1,0 kg/ha | 800 - 1500 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 3 | 3 dni
|
Bakłażan uprawiany pod osłonami, w szklarni | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa | 1,0 kg/ha | 800 - 1500 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 3 | 3 dni
|
Ogórek, cukinia uprawiane pod osłonami, w szklarni | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa | 1,0 kg/ha | 200 - 1500 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 3 | 3 dni
|
Sałata głowiasta i liściowa, cykoria sałatowa, endywia, botwinka, szpinak, rośliny zielarskie | Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa | 0,6 kg/ha | 300 - 1000 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 2 | 7 dni
|
Szparagi | Szara pleśń, purpurowa plamistość pędów | 1,0 kg/ha | 300 - 1200 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 3 | 6 miesięcy
|
Tytoń | Zgnilizna twardzikowa | 0,6 kg/ha | 500 - 1000 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby, zwyczajowo od czerwca | 2 | 7 dni
|
Rośliny ozdobne (uprawa w polu, pod osłonami, w szklarni) | Szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów | 1,0 kg/ha | 500 - 1200 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | 3 | Nie dotyczy
|
Szkółki drzew owocowych i ozdobnych | Szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów | 1,0 kg/ha | 500 - 1200 l/ha | Przy pierwszych objawach choroby | - | Nie dotyczy
|