Wapnovit Turbo to innowacyjny nawóz o wysokiej zawartości wapnia (260g/l), wzbogacony o magnez oraz mikroelementy, opracowany z wykorzystaniem technologii INT, której celem jest maksymalizacja skuteczności nawozu. Dzięki szybkiemu pobieraniu i równomiernemu rozprowadzaniu wapnia po całej roślinie, Wapnovit Turbo wspiera prawidłowy wzrost i rozwój roślin, wzmacniając struktury komórkowe oraz poprawiając ich odporność na zmienne warunki środowiskowe
Składniki czynne:
- Azot (N) całkowity - 130 g/l
- Azot (N) azotanowy (NO3) - 120 g/l
- Tlenek wapnia (CaO) - 260 g/l
- Tlenek magnezu (MgO) - 10 g/l
- Bor (B) - 0,75 g/l
- Miedź (Cu) - 0,3 g/l
- Molibden (Mo) - 0,015 g/l
- Cynk - 0,3 g/l
Korzyści:
- Mocniejsze i Stabilniejsze Struktury Ścian Komórkowych: Poprawia tolerancję roślin na niekorzystne warunki środowiskowe, wspomagając ich rozwój.
- Prawidłowy Rozwój Organów Roślinnych: Zawiera składniki niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju organów roślin, w tym zawiązków i kwiatów.
- Zwiększona Odporność na Choroby Grzybowe: Rośliny stają się bardziej odporne na choroby grzybowe, co sprzyja zdrowemu wzrostowi i plonowaniu.
- Efektywne Zapylenie i Zawiązywanie Owoców: Poprawia efektywność zapylenia i zawiązywania owoców, co przekłada się na wydajność plonów.
Rośliny | Dawka | Liczba zabiegów |
---|
Pszenica ozima, pszenżyto ozime, jęczmień ozimy, żyto ozime, borówka amerykańska, warzywa cebulowe | 4-6 l/ha | 3 |
Pszenica jara, pszenżyto jare, jęczmień jary, żyto jare, owies, rzepak ozimy i jary, kukurydza | 4-6 l/ha | 2 |
Słonecznik, len | 4-6 l/ha | 1-2 |
Burak cukrowy, ziemniak, soja, jarmuż | 4-6 l/ha | 1-3 |
Jabłoń | 4-6 l/ha | 5-8 |
Grusza | 4-6 l/ha | 4-7 |
Czereśnia, wiśnia | 4-6 l/ha | 4-5 |
Śliwa, brzoskwinia, morela | 4-6 l/ha | 3-7 |
Agrest | 4-6 l/ha | 1-4 |
Malina owocująca na pędach jednorocznych i dwuletnich | 4-6 l/ha | 4-6 |
Porzeczka, winorośl | 4-6 l/ha | 2-3 |
Truskawka | 4-6 l/ha | 3-6 |
Pomidor | 4-6 l/ha | 5-6 |
Papryka, oberżyna, dynia, kabaczek, kalafior | 4-6 l/ha | 3-5 |
Ogórek, brokuł, kapusta głowiasta, warzywa korzeniowe | 4-6 l/ha | 3-4 |
Burak ćwikłowy | 4-6 l/ha | 3 |
Marchew, pietruszka, pasternak | 4-6 l/ha | 4 |
Kalarepa, rzodkiewka, warzywa strączkowe | 4-6 l/ha | 1 |
Rozsada warzyw | Podlewanie: 0,05 – 0,1 l/100 l wody
Opryskiwanie: 0,25 – 0,3 l/100 l wody | 2 |
Fertygacja:
- Dawkowanie: 0,01-0,2% (0,1-2 l nawozu w 1000 l pożywki gotowej do użycia)
- Termin stosowania: okresowo, wielokrotnie w okresie wegetacji roślin
UWAGA
Środki ochrony roślin mogą być nabywane wyłącznie przez osoby pełnoletnie oraz posiadające kwalifikacje wymagane od osób nabywających środki ochrony roślin określone w art. 28. Ustawy z dnia 08.03.2013r. o środkach ochrony roślin (Dz.U.z 2019 poz.1900 z późn.zm.).
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu.
Brak recenzji użytkowników.