-
-
-
-
-
-
-
-
-
Strefa marek
-
ADAMA
-
AGRECOL
-
AGRIGENT
-
AGRIGES
-
AGRII
-
AGRONOMICA
-
ALBAUGH
-
ASX
-
AWTOOLS
-
BAHCO
-
BARCLAY
-
BASF
-
BAYER
-
BELLOTA
-
BENEK
-
BIOLIDER
-
BIOPON
-
BLATTIN
-
BROS
-
BROWIN
-
CERTIS BELCHIM
-
CORTEVA
-
CROPTHETICS
-
EKODARPOL
-
ENVU
-
EXPEL
-
FINE
-
FISKARS
-
FMC
-
FOCUS
-
FORM-PLASTIC
-
FREGATA
-
GEKO
-
GLOBACHEM
-
GLOTOX
-
HAPPS
-
HECTOR
-
HÖVELER
-
HQS
-
HRS Feed
-
INNVIGO
-
INTERMAG
-
INTERS
-
ISAGRO
-
KAMPOL
-
KELTIN
-
KOJPASZ
-
KWAZAR
-
LAHTI PRO
-
LAMELA
-
LEMIGO
-
MARINA
-
MARTEX
-
MEGAN
-
MILAN
-
MODECO
-
NESTOR
-
NOBLEZA
-
NUFARM
-
PESTILA
-
PET NOVA
-
PIOMAR
-
PLANTICO
-
PROFIX
-
PROLINE
-
PROSPERPLAST
-
PROTECT GARDEN
-
QEMETICA
-
ROTAM AGROCHEMICAL EUROPE
-
SHARDA
-
SILVER
-
STALCO
-
SUMI AGRO
-
SYMBIOZ
-
SYNGENTA
-
SYNTHOS AGRO
-
TEGER
-
TRIXIE
-
TROPI
-
TROPICAL
-
TROUW NUTRITION
-
TVARDY
-
UPL
-
VORSTAHL
-
YARA
-
YATO
-
ZIEMOVIT
-
-
Blog

Burak ćwikłowy OPOLSKI 12g.
Burak ćwikłowy 'Opolski' F1 – 12 g
Łacińska nazwa: Beta vulgaris L.
Odmiana: Opolski F1
Opis odmiany:
'Opolski' F1 to bardzo plenna odmiana buraka ćwikłowego o wydłużonych korzeniach z zaokrągloną nasadą. Skórka ma purpurowo-brązową barwę, ze słabym do średniego skorkowaceniem. Miąższ jest intensywnie karminowoczerwony z prawie niewidocznymi pierścieniami na przekroju. Odmiana cechuje się dużym udziałem korzeni handlowych w plonie ogólnym. Zawartość betaniny w soku wynosi 0,07%, a współczynnik betaniny do wulgaksantyny to 1,3.
Okres wegetacji: Około 110-115 dni
Stanowisko: Otwarte, słoneczne, gleba o odczynie obojętnym, bogata w materię organiczną, o uregulowanych stosunkach wodnych
Rozstawa: Rzędy oddalone o 30-40 cm
Zastosowanie: Odmiana polecana do bezpośredniego spożycia, przechowywania oraz przetwórstwa (szczególnie na soki)
Gramatura: 12 g
Brak recenzji użytkowników.