Rośliny rolnicze – stosować, kiedy przynajmniej połowa powierzchni uprawowej jest zakryta przez roślinę uprawną | | | |
Zboża ozime | 333 g/ha | Stosować od pełni krzewienia, do początku kwitnienia (BBCH 25-61) | 100 – 250 l |
Zboża jare | 333 g/ha | Stosować od pełni krzewienia, do fazy drugiego kolanka (BBCH 25-32) | 100 – 250 l |
Rzepak ozimy | 333 g/ha | Jesienią w fazie 6-8 liści właściwych (BBCH 16-18); Wiosną, od momentu ruszenia wegetacji (faza rozety), do końca pełni kwitnienia (BBCH 30-69) | 100 – 250 l |
Rzepak jary | 333 g/ha | W fazie od 6-8 liści właściwych do końca pełni kwitnienia (BBCH 16-69) | 100 – 250 l |
Słonecznik, kukurydza, sorgo | 333 g/ha | W fazie 4-8 liści właściwych (BBCH 14-18) | 100 – 250 l |
Soja i inne motylkowe | 333 g/ha | W fazie 4-8 liści właściwych (BBCH 14-18) | 100 – 250 l |
Łąki i pastwiska | 333 g/ha | Od fazy początku krzewienia do fazy liścia flagowego (BBCH 21-39) | 100 – 250 l |
Burak cukrowy | 333 g/ha | Od fazy 4-8 liścia do zwarcia międzyrzędzi (BBCH 14-39) | 100 – 250 l |
Rośliny ogrodnicze – stosować, kiedy liście zakrywają przynajmniej połowę międzyrzędzi | | | |
Burak liściowy, czosnek, karczoch, seler, brokuł, cebula biała, kapusta, kalafior, endywia, biały szparag, zielony szparag, szpinak, groch, bób, koper, sałata, melon, por, rzodkiew, kalafior, arbuz, marchewy | 333 g/ha | Między fazą 4 liścia a początkiem kwitnienia (BBCH 14-61) | 100 – 400 l |
Ziemniak | 333 g/ha | W okresie łączenia się rzędów a początkiem kwitnienia (BBCH 25-61) | 100 – 400 l |
Truskawka | 333 g/ha | Między fazą 5 liścia a początkiem kwitnienia (BBCH 15-61) | 100 – 400 l |
Bakłażan, cukinia, ogórek typu konserwowego, ogórek typu sałatkowego, papryka, pomidor i pomidor przemysłowy | 333 g/ha | Między fazą pierwszego pędu bocznego a początkiem kwitnienia (BBCH 21-61) | 100 – 400 l |
Rośliny sadownicze – stosować, kiedy rozwinięte jest przynajmniej 50% masy liściowej | | | |
Orzechy, drzewa pestkowe (wiśnia, czereśnia, śliwa, brzoskwinia, morela) oraz ziarnkowe (jabłoń, grusza) | 500 g/ha | W fazie od wzrostu i rozwoju pędów do początku kwitnienia (BBCH 31-61) | 500 – 2000 l |
Winorośl | 500 g/ha | Między zielonym pąkiem a początkiem kwitnienia (BBCH 51-61) | 500 – 2000 l |